in phpUpBG

#phpUpBG probudio uspavanu PHP zajednicu u Srbiji [en]

PHP zajednica u Srbiji se konačno probudila, spremna da okupi sve nas koji se na bilo koji način bavimo ovim popularnim programskim jezikom. Potreba da se  zajednica okupi je više nego očigledna, a sama ideja se rodila u jednom od lokalnih novobeogradskih kafića.

PHP UP BGNakon što se ideja proširila putem društvenih mreža i foruma i zarazila još entuzijasta okupili smo u pivnici Kazina na Terazijam na prvom #phpUpBG-u. Razmenili smo sjajne ideje i utvrdili zajedničke ciljeve uz dobro druženje i energične sagovornike. Ovo je samo jedan u nizu ovakvih okupljanja, tako da vam preporučujem da zapratite @phpupbg na tviteru kako bi ste bili na vreme obavešteni o sledećim okupljanjima koje sigurno ne želite da propustite.

Desetak ljudi spremnih naoružanih entuzijazmom, okupili su se u pivnici gde su razmenili ideje i napravili planove za budućnost. Sastav ekipe koja se družila na prvom okupljanju je: Milan Popović aka @komita1981, Nemanja Čedomirović aka @cedomirovic, Aleksandar Varničić aka @tasmaniski na DPT forumu, Nebojša Dolaš, Sanja Drakulović aka @sindyoke, Miloš Đekić aka @milos_djekic i ja (Ivan Đurđevac) aka @djuki. Sve vas koji čitate očekujemo na sledećem okupljanju. Detaljniji izveštaj sa okupljanja pročitajte na viewsource blogu.

Zašto smo pokrenuli phpUpBG ?

Zato što želimo da širimo znanje i promovišemo dobru programersku praksu. Organizovaćemo okupljanja na kojima ćemo se družiti i razmenjivati znanja uz kvalitetna predavanja koja su u vezi sa najnovijim tehnologijama i dešavanjima na PHP sceni. Ljudima koji se bave webom i Internet tehnologijama potrebna je razmena ideja i konstantno širenje znanja, a svi zajedno ćemo jedni drugima pomoći da se informacije šire brže i da svi zajedno brže napredujemo u osvajanju znanja kroz dobru zabavu i druženje.

Zajednica će biti mesto gde će poslodavci moći da pronađu kvalitetne php programere za svoje projekte. Već na prvom #phpUpBG okupljanju pojavio se poslodavac koji je želeo da pronađe stručnog i kvalitenog PHP programera.Mi želimo da naša zajednica okupi što veći broj programera koji će sa nama podeliti svoje ideje, znanje i entuzijazam. Pozitivna energija je ulaznica za našu zajednicu.

Kolege iz susedne Hrvatske su sjajno organizovani i često se okupljaju radi druženja i razmene ideja. Oni su nas podržali u ostvarenju naše ideje i mi im se zahvaljujemo na toj podršci. Siguran sam da ćemo imati priliku da se družimo u bliskoj budućnosti.

Ostvarivanje ideje da se u Srbiji organizuje konferencija posvećena web-u sa fokusom na razvoj i internet tehnologije, deluje daleko i kao san, ali ukoliko to dovoljno budemo želeli, znam da će nam se ta želja ostvariti. Samo je nebo granica u ostvarenju naših ciljeva. PHP zajednica je još uvek u povoju i svaka podrška nam puno znači. Stay tuned …

Write a Comment

Comment