in Pančevo, Razno

Bori se Lokalno [en]

Juče dođem kući i ispod brisača na kolima zateknem neki papir, pomislim neka reklama. Pogledam bolje nije to reklama već sa jedne strane piše kako mesna zajednica od svog saziva do danas nije uradila ništa za građane, a sa druge spisak svega što je radio prethodni saziv mesne zajednice. Vidim ja digla se i kuka i motika, hoće smenu predsednika mesne zajednice.

Predhodnih meseci i ja sam sam bio upoznat sa (ne)radom mesne zajednice i čunjenicom da je predsednica mesne zajednice Mladost u Pančevu, izjavila kako nema vremena da se bavi tim poslom jer joj je to druga funkcije, već jednu ima u Opštini Pančevo koja joj oduzima puno vremena. Pitam se, šta će joj dve funkcije ?

lično iskustvo sa lokalnim vlastima:
Pored moje ulice prošao je optički telefonski podzemni kabl koji ide ka Vršcu, uprkos tome promenjen je plan i naša ulica i još neke u našoj blizini izbačene su iz plana za dovođenje telefonskih linija. Razlog je bio što nisu kuće legalizovane i nama nas u generalnom urbanističkom planu. Naravno pre više od godinu dana pokrenut je postupak legalizacije koji još uvek nije ni završen. Niti ima izgleda da u skorije vreme bude završen ako znamo činjenicu da na tom poslu rade 2 (slovima: dva) službenika. Posebnim angažovanjem nekih ljudi iz moje ulice koji je dva meseca lutali od Opštine Pančevo do Georada, pa nazad, potrošili mnogo vremena za razne sastanke, telefonske razgovore i slično telefonske linije će biti uvedene u našu ulici i još neke druge ulice koji nisu bile u planu. Da budem precizniji još nisu počeli da kopaju za kabl, ali svi papiri su pribavljeni i očekujemo uskoro da će posao biti završen.

Da nije bilo ove iscrpljujuće borbe sa Opštinom Pančevo, Mesnom Zajednicom Mladost (koja ništa nije uradila da pomogne da se onaj slučaj reši), i birokratijom ne bi bilo ni rezultata, tačnije ko zna kada bismo dobili telefonske linije da se nismo sami angažovali.

I da budem fer, na kraju predsednik Opštine pančevo Srđan Miković bio je spreman na razgovor i pomogao građanima da se reši problem sa telefonima, iako je sve to bio posao Mesne Zajednice Mladost.

naravoučenije
Borite se za svoja prava, to vam niko ne može oduzeti. Zato ću i ja dati potpis za smenu Mesne Zajednice.

Write a Comment

Comment