in Blog World

Unapređen editor za WordPress [en]

Advanced TinyMCE EditorWordPress koristi standardni WYSIWYG editor, koji nema previše mogućnosti. Ja sam do sada uvek koristio code editor, u kojem ručno kucan HTML kod, pošto WYSIWYG editor ne zadovoljava moje kriterijume. Ali postoji način da se rešite “siromašnog” editora, koji nudi WordPress, tako što ćete instalirati Advanced TinyMCE Editor plugin.

Ovaj korisni plugin će:

  • Vašem editoru dodati 60 novih funkcionalnosti.
  • Postojeće će unaprediti.
  • Na jednostavn način možete da konfigurišete editor za vaše potrebe tako što ćete izbaciti funkcije koje ne kopristite.

Ono što se meni dopalo na prvi pogled jeste što sada konačno mogu da koristim Headinge (Naslove) dok pišem. Copy-Paste funkcije su unapređenje, izmena fontova, boje slova i pozadine su tu ako vam zatrebaju, kao i dodavanje i formatiranje tabela koje ponekad ume da bude veoma od koristi, posebno ljudima koji prave prikaze i izveštaje u tabelama, ovaj dodatak će biti nezamenjiv. Posetite zvaničnu stranicu ovog unapređenog editora, ukoliko i vi žeilte ovakav editor na vašem blogu.

Write a Comment

Comment

  1. I meni je smetao onaj default editor, odnosno bio mi je previše siromašan i ružan. Uglavnom koristim HTML editor.

    Sad sam probao ovaj što si opisao, ali ni on mi ne leže… Nemam pojma, jednostavno nisam naviako na tako nešto! U pravu si kad kažeš da neke stvari mogu kakše da se uradie, ali do sad nisam imao ni jednu tableu ili tako nešto da bih samo zbog toga koristio Advanced TinyMCE.

    Plug in koji neću instalirati 😉