in Blog World

SocialMarker – svi bookmark servisi u jednom [en]

Na webu se u poslednje vreme pojavio veliki broj novih bookmark servisa. Napoznatiji bookmark servisi su Digg, StumbleUpon i Delicious. Ukoliko se vaš sajt ili neka vest sa vašeg sajta nađe na Digg-u ili je visoko rangirana na StumbleUponu vaš sajt mora biti spreman na ogroman talas posetilaca.

Boomark servisi vašem sajtu donose višestruku korist:

  • Veliki broj back-linkova (spoljnih linkova)
  • Povećače vam posetu, posebno ako se dobro rangirate
  • Ako vam sajt nije indeksiran na Googlu, google će vas posetiti odmah

Da bi postigli veliki uspeh na Digg-u i sličnim sajtovima, potrebno je da pokrenete LinkBaiting efekat, a kako se to radi pročitajte u moj starijem tekstu “Mamac za linkove”.
SocialMarkerPredstavljam vam Social Marker , servis koji će vam pomoći da vaš sajt postavite u sve bookmark servise koji nešto vrede. Pošto bookmark servisa ima preko 30 Social Marker će vam ponuditi da bookmarkujete samo u one najkvalitetnije koji donose i najviše posete, i ćiji spoljni linkovi vrede više ili samo u news servisima ako vam to odgovara. Možete i umetnuti kod u vaš blog i tako ponuditi vašim posetiocima mogućnost da bookmarkuju vaše kvalitetne tekstove ili postaviti Social Marker dugme u vaš FireFox browseru.

Većina ovih servisa je ograničena samo na engleski jezik, za domaće blogove preporučujem domaće servise kao što su Ukusno, Blogeraj i drugi… ali o njima drugom prilikom.

Write a Comment

Comment

  1. Ne znam koliko je efikasno bookmarkovati na stranim sajtovima, obzirom da je sav sadrzaj koji produkujemo na srpskom. Mozda ne bi bilo lose napraviti servis koji sve to radi za domace trziste, garant bi imalo korisnika…