in Blog World

Prevodilac na 8 jezika za vaš blog [en]

Angsuman – ov prevodilac za WordPress je odličan plugin koji može da prevodi tekstove na osam svetskih jezika: Nemaćki, Španski, Francuski, Italijanski, Portugalski, Japanski, Korejanski i Kineski. Ovaj plugin korsti Google ili Babelfish servise za prevod.

Jasno je da ovo ne može da funkcioniše savršeno, jer se mnoge fraze jednostavno ne mogu bukvalno prevesti ili se ne mogu prevesti uopšte. Ako koristite cist književni jezik ovi servisi će moći da “progutaju” vaše tekstove, ali ako koristite sleng i fraze pitanje je kako će servisi za prevod izaći na kraj sa vašim tekstom.

Pozitivna strana je što ćete sa ovim pluginom imati jedan orginalan tekst i 8 prevedenih verzija, što je 8 puta više tekstova. Sa SEO strane ovo je odlično jer je sada vaše tržište mnogo šire i imate mnogo više ključnih reči, pa će i poseta biti mnogo veća.

Ukoliko koristite AdSense znajte da možete da imate problema sa prikazivanjem reklama na prevedenim stranicama, ali kao što rekoh, ništa nije savršeno. Ovaj plugin tek treba da prođe testiranje, i videćemo kako će se pokazati u “akciji”. Cena ovog plugina je 30 dolara, što nije mnogo za jedan ovako koristan proizvod.

Write a Comment

Comment