in Blog World

pMetrics bolji i od Google Analytics-a [en]

blog statisticsPerformancing je predstavio novu verziju pMetrics-a, statistike za blogove. Ako se sećate pisao sam o prvoj verziji koja je doživela takav uspeh da serveri nisu izdržali i na žalost pMetrics je morao biti zamrznut na više od godinu dana. Sada je softver mnogo unapređen, integrisan je sa Google Maps-om koji daje prikaz odakle vam dolaze posetioci, i sa Feedburnerom koji vodi statistiku o čitanju RSS feed-a.

Svaka skripta za statistiku zadovoljiće osnovne zahteve korisnika, ali pMetrics je od svih konkurentnih alata, pa čak i Google Analytics-a, za nekoliko koraka ispred.

Integrisan Google Maps

pMetrics

Zašto pMetrics umesto Analytics-a ?

 • pMetrics je objavio i svoj API, koji omogućava pristupanje podacima, preko XML, JSON, ili PHP-a. Prvih 5 autora widgeta koje Performancing bude prihvatio dobiće po 100 dolara. API pruža neograničene mogućnosti u prikazivanju podataka i pisanju widgeta i pluginova.
 • Svaki posetilac se prati posebno, pa možete nadgledati aktivnost svakog posetioca, koji je stranice otvorio pa čak i dodeliti imena posetiocima
 • Statistika je dosupna preko RSS-a
 • Popularni “TagCloud” umesto dosadnih tabela za prikaz podataka
 • Integrisana Feedburner statistika
 • Statistika može biti javna ako to želite
 • Dostupan WordPress plugin za integraciju pMetrics-a
 • Radi i za posetioce koji su isključili JavaScript u browseru
 • Statistika u realnom vremenu – uživo
 • Prati download fajlova

pMetrics statistika nudi mnogo naprednih mogućnosti koje Google Analytics nema u svojoj ponudi. Uspeh u blogosferi je zagarantovan, i verujem da će zauteti mesto koje mu pripada i na globalnom nivou, jer ovo zaista nije još samo jedna web statistika. Prijavite se na pMetrics besplatno, i prosudite sami o njegovim kvalitetima.

RSS omogućava da prikazujete i filtrirate podatke kako vama odgovara

RSS

Kako je API postao dostupan očekujemo pluginove i widgete za WordPress i ostale blog alate. Potrudiću se da ovaj post ažuriram sa najkvalitetnijim pMetrics pluginovima.

Naknadan unos autora:
Ivan Dimitrijević je pisao o problemu pMetrics-a da pravilno tumači IP adrese iz Srbije i iz Crne Gore, pa je u izveštajima gradove iz Srbije i Crne Gore svrstavao u “Rusku federaciju”.

Problem je u bazi podataka kompanije MaxMind, koja na osnovu IP adrese prikazuje grad i državu kojoj pripada ta IP adresa. Kontaktirao sam ih i obavestio o ovom problemu, i dobio odgovor da je razvojni tim ove kompanije upoznat sa problemom i da rade na njemu.

Posle najviše dve nedelje, dobio sam odgovor od Thomas J Mather-a da je problem ispravljen, i da će sugerisati pMetrics-u da ažurira bazu podataka.
Ova baza se može testirati na sajtu MaxMind kompanije. Ja sam probao sa nekim IP adresama i zaista nema više “Ruske federacije”.

Write a Comment

Comment

Webmentions

 • Performancing Ads premijera - Đukijev blog

  […] blog mreža, jedna od najuticajnijih u blogosferi, posle pMetrics-a, obradovala nas je novim projektom. Performancing je ponudio blogerima novi vid zarade putem […]

 • dipdaun blog » Alat za praćenje web statistike iz Microsofta

  […] nekoliko meseci se pojavio joÅ¡ jedan servis za praćenje statistike posete, pMetrics koji je doneo neka unapreÄ‘enja u odnosu na Google Analytics recimo uživo praćenje posetilaca na […]

 • dipdaun blog » Geografija je čudo… pMetrics

  […] je Đuki otkrio konkurenciju čuvenom Google Analytics-u koja nam dolazi iz Perfomancing-a. Izgledalo je skroz interesantno pa […]