in Blog World, Razno

Hrvatski Blog u Playboyu, i još neke vesti [en]

playboyBlogeri polako ali nesigurno zauzimaju sve pore društva i još malo pa će ih biti više i od časnih sestara, zetovaca i homoseksualaca! Ovako je blog mreže blog hr najavila članak u hrvatskom izdanju magazina playboy, pod naslovom “Sad baš svi mogu vidjeti svoga bloga”.

U ovom članku biće reči o blogu u hrvatskoj, o tome kako i šta su neki uspeli napraviti od svog bloga. U Hrvatskoj je blog postao izuzetno popularan, tako da se o njemu prave tv emisije koje su dodatno popularisale blog.hr, a sada je blog uspeo stići i do najpopularnijeg magazina u svetu (doduše hr izdanje).

Blog zajednica uticala na prosvetnu inspekciju
Blog zajednica uspela je da izvrši pritisak na školu i ministarstvo da se povuće ukor blogeru, koji je na svom blogu ocenjivao profesore, i bio veoma kritičan. Priču su proširile, novine, tv i radio, pa su se oglasili državni tajnik za srednje školstvo Želimir Janjić, Ministar Dragan Primorac i podžupanica Nada Turina-Ðurić koji smatraju kako učenik nije zaslužio kaznu zbog pisanja bloga. Posle ovoga je prosvetna inspekcija promenila odluku škole, koja se branila kako je razlog za ukor bio taj što je bloger na svom blogu vređao kolegu, a ne zato što je kritikaovao profesore.

Na Blogu skupili 20.000 kuna za bolesnu ćerku
Roditelji Karle Benko, jedne od devetoro dece u Hrvatskoj koja boluje od traheostome te je u trajnom vegetativnom stanju, nedavno su kreirali blog za svoju ćerku putem kojeg su skupili potrebnih 20.000 kuna za adekvatan smještaj i brigu, piše Jutarnji list.

“Često sam visila na raznim forumima i tamo pisala o Karli, a kako mi se puno ljudi javljalo sa željom da bolje upoznaju situaciju, napravili smo blog i stvarno ostali šokirani vidjevši koliko to ima odjeka”, veli Karlina majka.

Ovo su samo primeri koliko je blog popularan u susednoj državi, dok mi po tom pitanju dosta zaostajemo, ali se nadam da će i kod nas porasti popularnost blog-a. Na blog.hr mreži ima 52245 blogova, što je impozantan broj koji nastavlja da raste. Dok kod nas još uvek ne postoji kvalitetan blog servis, izuzimajući mojblog.co.yu koji je takođe u vlasništvu hrvata, pošto je on deo mojblog.hr servisa. Mislim da je vreme da se i kod nas pojavi pravi, kvalitetan blog servis. Ali ostaje nam da čekamo razvoj događaja na domaćem web-u.

Write a Comment

Comment