in Blog World

Dodajte tagove u vašu WordPress temu [en]

WordPress je u verziji 2.3 uveo podršku za tagove. Ali najverovatnije niste osvežili vašu WordPress temu tako da, i ako koristite tagove, oni se ne vide i vaši posetioci ne mogu da iskoriste ovu blagodet web 2.0 web-a. Mnogi ne vole tagove i ne vide ništa preterano korisno u njima, a ježe se na pomen tag oblačića (tag cloud). Ali ja sam ipak na strani tagova, oni će pomoći da vaši posetioci lakše pronađu vaše stare i zaboravljene postove (tekstove), koji su označeni sa istim tagom kao tekst koji upravo čitaju. Drugi argument u korist tagova je da vam neće škoditi, a čim ne škode to znači da koriste, pa da …

WordPress

Sve što treba da uradite jeste da u single.php fajl, koji je deo vaše WordPress teme umetnete sledeći kod:

Ovo je funkcija koju ćemo koristiti

  1.  

Tako da vaš kod može izgledati ovako:

  1. span class=”st0″>’Tagovi : ‘,‘ • ‘,

Tagovi će na izlazu izgledati ovako
Tagovi : WordPress • Djuki • Tutorijal

Ili na sledeći način:

  1. span class=”st0″>’Tagovi : ‘,‘ | ‘

Izlaz će izgledati ovako:
Tagovi : WordPress | Djuki | Tutorijal

Tagove možete da postavite upravo ispod sadržaja vašeg posta, pa će deo koda u single.php fajlu izgledati ovako

  1. span class=”st0″>'<p class="serif">Read the rest of this entry &raquo;</p>’‘WordPress tagovi: ‘,‘ | ‘

A za one koji žele da svoju temu ulepšaju sa tag oblačićem, samo treba da na pogodno mesto dodaju sledeći kod. Ovo može biti u vašem sidebaru (sidebar.php), ili možda u footeru (footer.php), ili gde god vi to želite.

  1. span class=”st0″>’smallest=8&largest=36&number=150′

Ovde je “smallest” veličina fonta za najmanji tag, koji se najmanje pojavljuje na vašem blogu, “largest” je font za najveći tag tj. tag koji se najviše pojavljuje na vašem blogu. “Number” je broj koji označava koliko tagova želite da prikažete u tag oblaćiču. Što je broj veći i oblačić će da raste. Počnite da koristite tagove i sledeće godine moćićete da vidite, šta je najzastupljenije na vašem blogu, i što je najvažnije videćete šta ste zapostavili tokom godine, a o čemu je vredelo pisati. Pa neka sada kažu da su oblačići beskorisni i da samo zauzimaju mesto.

Write a Comment

Comment