in Blog World, Internet, Kompjuteri i IT, Razno

Digg.com ekspanzija [en]

diggDIGG.com – Bloging portal, sakuplja RSS izvore i razvrstava ih u nekoliko kategorija, za sada uglavnom okrenutih IT sektoru. Korisnici postavljaju svoje postove sa blogova, i korisnici odlučuju koja će se tema/post naći na homepage-u. Kao što i sam naziv portala kaže – korisnici “iskopavaju” vesti. Posetioci klikom na dugme digg it glasaju ya pojedinu temu/post. Na ovaj način najkvalitetniji tekstovi dolaze do izražaja. Naravno postovi se mogu i prtegledati složeni po vremenu prijave na digg.com portal.

Očekuje se ekspanzija:
Planira se da se digg proširi sa IT tema na ostale vesti kao što su media, audio i video izjavio je digg CEO Jay Adelson. On je takođe kaže da se dostigla “kritična masa” posetilaca kojima je potrebna šira grupa kategorija od ovih koje su trenutno dostupne.

Trenutne kategorije na digg.com:

Digg ima i svoj podcast:
itunes odeo feed

Digg je krajem oktobra primio 2.8 miliona dolara u “živom” kapitalu, pod nekolicine investitora kao što su: Greylocke Partners, the Omidyar Network (koji vode suosnivać e-bay-a Pierre Omidya i suosnivač Nescapea Marc Andreessen ).

Adelson očekije da će njegova ideja “iskopavanja” gde korisnici sami rangiraju vesti postati pouzdanija i od samih pretraživača web-a. Ovaj portal raste neverovatnom bryinom, razlog za to je što korisnici uvek imaju sveže vesti, i najvažnije dok je nekom pretraživači web-a potrebno vreme i veliki broj poseta da bi vas dobro rangirao, na digg portalu je za to potraban samo jedan dan i kvalitetan tekst, i vaš tekst se može naći u samom vrhu.

Uložen novac u DIGG.com će biti investiran u povećanje serverskih kapaciteta, na kojima se saobraćaj rapidno povećava. Sudeći po rastu koji digg . com ima sada je pravo vreme za investiranje u ovaj rastuće portal. Inače sajt je bio profiitabilan i pre uvih ulaganja u njega upravo zahvaljujuće Google AdSense reklama.

Write a Comment

Comment