in Blog World

Čovek kojeg želim videti na BlogOpenu [en]

Gary VaynerchukListajući blogosferu preko Google Reader-a, naleteo sam na nastup Gary Vaynerchuk-a na Web2.0 Expo-u koji je održan ovog meseca u NewYork-u. Na ovom nastupu Gery je objasnio kako da iskoristite Social Media sajtove za kreiranje sopstvenog brenda. Brilijantan nastup posle kojeg će vam biti jasno zašto je Gary Vaynerchuk čovek kojeg nominuem za BO.

Gary je iskoristio svoje znanje koje ima o vinu, a koje je stekao baveći se porodičnim biznisom. Njegova porodica je u Ameriku došla iz Rusije, i vlasnici su Vinarije, ali je Gery rešio da prekine da radi ono što ne voli i što ga ne ispunjava, i što jeste njegova glavna poruka – prekinite da radite ono što ne volite!!

Otvorio je svoj TV blog o vinu u kojem na neposredan način i veoma jednostavnim jezikom predstavlja svet vina. On će vam objasniti da cena ne govori o vinu, tako da vino od 18 dolara može da bude kvalitetnije i ukusnije od vina plaćenog 60 dolara, a ukus vina će vam dočarati na poseban način.

Ja nisam ljubitelj niti poznavalac vina, mene je Gery “kupio” svojom harizmom, energijom i zaista odličnim nastupom. On je u svom nastupu objasnio suštinu uspeha svih blogera, Strast i Strpljenje. Ako želite da se ozbiljno bavite blogovanjem ili webom uopšte, ovaj video ne biste smeli da propustite. I kao što geri kaže – “… and stop watching fucking LOST“.

Write a Comment

Comment

  1. Sledeće godine. Obećavam. Naravno, ako BlogOpen bude u Boru. Da proba čovek rajačka vina. Belu tamjaniku naročito. Ili, ono što ja obožavam: polovina tamjanike (crne) i polovina gamea u istoj čaši (flaši). 🙂
    Ustvari, ako se dogovorimo da bude u Boru, možemo da se već do karaja godine lepo dogovorimo ko će gostovati.
    I da se družimo tri dana.