in Blog World, Razno

Bug na Planetoidu [en]

Verovatno ste primetili da se pojedini postovi redovno “ponavljaju” na Planetoidu. Kao sto su postovi Maria Tomica, koji po ne znam koji vec dan za redom se pojavljuju na vrhu, gde je inače mesto za nove, tek napisane tekstove. Ovo me već neko vreme iritira, kada želim da vidim šta ima novo na planetoidu, a ono stari i već viđeni zapisi. Nije ovo slučaj samo sa ovim, već i sa još nekim Blogovima, kod kojih se pojavila ova anomalija.

Naravni, Nisu za ovo krivi ni Tomić, ni Markomanija, ni pile ni ostali Blogeri, več je u pitanju bag koji se javio na PlanetPlanet skripti, koja skuplja RSS izvore.

Kako mi je rekao Danilo jedan od administratora Planetoida, pokušaće da zameni staru sa novijom verzijom PlanetPlaneta, jer je možda taj bug već otklonjen u novijoj verziji. Problem je što Planetoid ima lokalnih izmena nad skriptom , pa će to malo otežati posao.

Postoji još jedan problem koji se ne može otkloniti. Citiraću Danila (nadam se da neće zameriti) :

Stvar je u tome sto neki izvori uopste nemaju dobre datume,
pa dobijaju datume pri “uvlacenju” u bazu. Ovo dodatno pravi probleme
kada se obrise “cache” nekog izvora i isti tako osvezi, cime se gube
pravi datumi.

To su ti problemi koji muče Planetoid, prvi će biti otklonjen a drugi je nemoguće rešiti. Mada ako neko ima ideju, neka je izloži, pa ćemo videti šta i kako.

Za kraj, da kažem da mi nije bila namera namera da nikoga prozivam, već da obavestim i ostale blogere i čitaoce da znaju o čemu je reč. Da se ne desi da pomisle kako Planetoid ne skuplja redovno RSS izvor ili da nema ničega novog na Planetoidu. Za sada “prošvrljajte” malo i niže na planetoidu, može se desiti da i tu nađete neki nov tekst.

Write a Comment

Comment