in Blog World

BlogOpen 2007 utisci [en]

Upravo čitam Planetoid, koji je prepun izveštaja i komentara sa BlogOpen-a koji se u nedelju održao u Pančevu. Red je da i ja iznesem svoje utiske o ovom okupljanju.

U protekloj godini domaća blogosfera je značajno napredovala, i njen uticaj je porastao. Značajan korak unčinio je web portal b92 koji je pokrenuo svoj VIP blog. Većina učesnika je upravo i dotakla temu uticaja blogosfere na društveni život.

Blog Open 2007

Predavanja su održali:
Ivan Jelić, koji je održao predavanje o slobodnom softveru, uticaju slobodnog softvera na blogosferu, i licencama u svetu slobodnog softvera.

Miloje Sekulić, koji je objasnio vezu blogosfere i PR-a, i o tome kako je blogosfera propratila njegov transfer iz E-magazina u McCann Erickson. Moloje nam je i predstavio svog gosta iz Hrvatske Martina Birača, pokretača MojBlog mreže.

Sloba Marković, koji je iz prve ruke doneo informacije o sr domenu i tome kada i pod kojim uslovima cemo moci da zakupimo sr domen. Bilo je reči o tome šta će se desiti sa yu domenom. Jugonostalgičari su negodovali mogućnost ukidanja yu domena kroz par godina.

Blog Open 2007

Zaključak svih predavanja jeste da je blogosfera snažna i moćna zajednica, koja svoj uticaj treba da iskoristi kako za razvoj interneta, tako i za društvene (ne)prilike. Ako se ne bavimo problemima oni će se baviti nama.

Sada ćitam po blogovima, da sam propustio predstavljanje blogera jer sam prerano napustio ovaj skup. BlogOpen je ispunio moja očekivanja i kvalitetom predavanja, i sa brojem okupljenih blogera. Siguran sam da će sledeče okupljanje biti još sadržajnije i bolje,

Write a Comment

Comment