in Blog World, Internet

Blog Statistika – Performancing Metrics [en]

Performancing MetricsPerformancing je blog mreža koja pomaže blogerima da budu uspešniji, koja se bavi temama vezanim za blogosferu. Pisao sam o njihovoj Performancing Firefox ekstenziji za blogovanje. Ovoga puta ponovo su prijatno iznenadili tako što su razvili besplatnu statistiku za blogove, koja se zove Performancing Metrics.

Ono što ovu statistiku izdvaja od ostalih kao što je Google Analytics jeste što je Performancing Metrics statistika razvijena posebno za blogove. Tako da možete pratiti statistiku o komentarima, posećenosti posebnih kategorija, posećenost posebnih postova itd.

Ova statistika nikako ne može biti takmac Google Analytics statistici, ali može biti sasvim dovoljna prosečnom blogeru za praćenje posećenosti svog bloga.

Mogućnosti Performancing Metrics statistike:

  • Posetioci, posetioci koji su se vratili na sajt
  • Fraze na pretraživačima koje su posetioce dovele na vaš sajt
  • Zemlje iz kojih vam dolaze posetioci, Koje browsere koriste, Koji OS koriste, Na kojoj rezoluciji gledaju vaš blog
  • Poseta vaših postova, statistika o broju komentarima za svaki dan i koji post ima koliko komentara
  • AdSense klikovi (ukoliko koristite AdSense), dolazni i odlazni linkovi
  • Lista najpopularnijih stranica

Za samo prvi dan 2500 blogera je registrovano za Performancing Metrics, a za nedelju dana 5 000 blogera. Oni sigurno nisu pogeršili. Performancing Metrics podržava sve karaktere od kineskih do srpskih. API je dostupan tako da se očekuje dalji razvoj kao i samog Metrics-a tako i dodataka za isti.

Write a Comment

Comment

Webmentions

  • Đukijev blog » Blog Archive » pMetrics bolji i od Google Analytics-a April 14, 2006

    […] je predstavio novu verziju pMetrics-a, statistike za blogove. Ako se sećate pisao sam o prvoj verziji koja je doživela takav uspeh da serveri nisu izdržali i na žalost pMetrics je morao biti zamrznut […]