in Blog World, Razno

Blog Marketing [en]

Hoću da mi blog bude posećen, i da ga čita što više ljudi. Šta treba da radim ?

Treba da pročitate ovaj kompletan tekst, i da poslušate par mojih saveta. Da, to je sve. Nadam se da ste pročitali moj tekst 10 trikova za kvalitetan blog, prvi i drugi deo. Ako jeste možemo da nastavimo dalje.

Bookmark servisi

Mnogi bookmark servisi, su postali popularni kod blogera zbog mogućnosti da besplatno reklamiraju svoje tekstove. Bookmark servisi dozvoljavaju da se prijavite i da sa ostalim posetiocima podelite sve zanimljive stranice koje nađete na internetu. Ostali mogu da gledaju stranice koje ste vi preporučili kao dobre i kvalitetne. Samo oni najbolji i najposećeniji će se najduže zadržati na prvoj strani. što znači i imati najviše poseta sa tog Bookmark servisa. Servisi o kojima ću pisati će koristiti samo onima koji inaju tekstove pisane na engleskom jeziku. Neki će i prihvatiti tekst na srpskom, ali će on proći neslavno, i nečete imati mnogo koristi.

DIGG.com

Digg je jedan od najboljih bookmark servisa. Korisnici odlučuju koji će članak da ide na prvu stranicu i koliko dugo će se tu i zadržati. Kosrisnici mogu da kopaju po pričama i ako im se neka svidi imaju pravo da po jednom “iskopaju” priču. Što je više ljudi iskopa ona će se pojaviti na površini i tamo ostati neko vreme dok ne padne interesovanje čitalaca. Kad kažem “iskopati” mislim dati glas nekom tekstu.

Odluka da čitaoci ocenju i uređuju kompletan sajt digg.com je više nego dobra, pa ko više od posetilaca zna šta vole da čitaju. I zaista samo najkvalitetniji i najzanimljivi tekstovi mogu da isplivaju na prvui stranicu digg-a, ili prvu stranicu neke kategoriji. Od kategorija tu su: hardver, filmovi, programiranje, umetnost, bezbednost, linux, muzika, tehnilogija i ostale. Ovde se mogu unositi samo tekstovi na engleskom jeziku.

Spurl

SPurl.net je veoma slučan digg-u samo nije toliko poznat i popularan. Ovde postoje samo dve liste Hot Spurls i Just in lista. Tekstovi nisu podeljeni ni u kakve kategorije. Posetioci ne mogu na bilo koji način da ocenjuju tekstove. Hot lista se pravi od najčitanijih tekstova. Vi možete pogledati i statistiku posećenosti vaših tekstova. Dobra stvar je što Spurls ima extenziju za FireFox, pomoću koje možete na lak način da dodajete tekstove u Spurls, a ne morate ni da posetite sajt. Spurl, prihvata i tekstove na Španskom, Francuskom, Nemačkom, Engleskom i ostalim jezicima.

Furl

Furl je još jedan bookmark servis. Ovde morate biti registrovani da bi ste člitali tekstove. Postoje dve liste isto kao i kos Spurls servisa, popularni i poslednje uneti tekstovi. Ovde ne možete da vidite kratak opis teksta ali je zato ponuđena dobra alatka za pretraživanje. Imate i svoju arhivu, sa svim vašim tekstovima koje ste uneli. I Furl ima svoju extenziju za FireFox, sa kojom se lakše unose novi tekstovi u arhivu. Nema glasanja za tekstove već se ona pravi srazmerno posećenosti. U listi najskorijih unosa oni koji su se kvalifikovali za Popular listu, su označeni posebnom bojom, u zavisnosti od visine popularnosti. Tako lako možete primetiti one tekstove koji su i drugima zapali za oko.

Del.icio.us

Delicious je jedan od najboljih bookmark servisa. U svakoj sekundi se menja lista tekstova na ovom servisu. Postoje liste najpopularnijih, korisnih, zanimljivih, foto, mp3 i još mnoge druge. Sve uneste sadržaje možete pretraživati pomoću tagova (ključnih reči). Liste se prave na osnovi poseta čitalaca. Ovaj sajt ne smete zaobići ako želite da vam sajt bude posećen.

Write a Comment

Comment