in Licne teme, Razno

Legalizacija Automobila preko Kosova (uskoro …) [en]

Moja nova makina

Golf 3

Naravno, nisam ja slikao. Vidi se na prvi pogled da je ova fotografija skinuta sa interneta, ali nema većih razlika između moje nove makine i ove sa slike.

Godište : 95 ( ali ekstra očuvan )
Motor: 1.6

Elektropodizači prednjih i zadnjih stakala, elektro – šiber. Tu je kraj dodatnoj opremi, ali sam ekstra zadovoljan. Jer kako kaže naša narodna – “Koliko para toliko i muzike”. Još samo da mu ubacim neku dobru muziku i alu felnice i biće bombonica!

Uskoro se očekuje, puštanje legalizacije automobila sa Kosova, starosti do 10 godina. Mogućnost da registruju automobile imaju lica sa Kosova. Ako uvezete neki auto iz inostranstva preko 3 godine starosti, možete ga preko nekog sa Kosova registrovati. Nakon 60 dana, auto prevedete na sebe i tu se sve završava potpuno legalno.

Ukoliko želite sa osvežite svoj vozni park, ovako možete da prođete veoma povoljno. Puštanje registracije se očekuje krajem ovog meseca. Informacija da će biti “puštena registracija” sa Kosova, je nezvanična i nije 100% sigurna. Ali ipak savetujem da svi koji žele da kupe i registruju “strance” preko Kosova, budu spremni. Jer kada budu pustili registraciju, trajaće manje od nedelju dana. Ko u tom roku uspe da kupi i preregistruje auto – uspeo je , a ko nije -nije i nema reprize.

Write a Comment

Comment

  1. da li konačno nešto znaš barem datum kada će početi legalizacija pošto mi auto bode oči ispred zgrade a nemogu da ga vozim molim te odgovorimi što pre

  2. Imam isti problem. Na žalost imao sam neke informacije, da će biti (imaš link na prvom komentaru) ali ništa od toga.

    Znam samo da treba da od oktobra potpuno liberalizuju Uvoz za sve automobile. Jedini uslov je da ispunjavaju Euro 3 standard. Ostaje da se vidi da li će da mere izduvne gasove kao u Crnoj gori ili će da zahtevaju Euro 3 motore.

Webmentions

  • Đukijev blog » Registracija automobila preko Kosova - 2 deo September 30, 2005

    […] Zašto pišem o svemu ovome več drugi put ? Pa zato što sam dobio veoma pouzdanu informaciju kada će biti dozvoljena registracija vozila za Srbe sa Kosova. Informacija dolazi iz nekog od ministarstava Vlade Republike Srbije, i kao takva ima pun kredibilitet. Kako sam do nje došao, ostaće tajna, bar za sada. […]