in Licne teme, Razno

Ispit, Liverpul i još po nešto [en]

Juče oko pola 5 popodne krenuo sam na železničku stanicu. Ispit iz računarskih mreža mi počinje u 6. Voz naravno kasni, po starom dobrom običaju. Posle desetak minuta čekanja stiže voz, ulazim u poluprazan vagon i sedam do prozora. Napolju oblačno, ali opet dovoljno toplo. Najzad stižem na Karađorđev park, odakle se može videti svo sivilo Beograda.

Ni ispit ne počinje na vreme. Od prijavljenih 13 na ispit je došlo 40 ljudi, ja sam na svu sreču bio među onih 13 koju su uplatili na vreme. Iako sam trebao da radim deo testa, profesorka je promenila politiku polaganja ispita i sada se mora polagati ceo ispit. Bilo bi mnogo bolje da sam ovo znao ranije, jer drugu poovinu ispita nisam očima video. Nekako sam uspeo da prođem test sa šesticom. Inače test polažemo na kompijuteru, imamo ponuđena 4 odgovora menju kojima jedan “Ne znam”, i vreme po minut za svaki odgovor, a pitanja samo 120. Pošto sam završio ispit asistent mi kaže da idem kod profesorke da odgovaram usmeni deo, još jedno iznenađenje. Ne bi bio problem da ona ne pita onaj deo koji ja očima nisam video, tako da sam prihvatio mogućnost da odgovaram usmeno sledeće nedelje. Asistent donosi rezultate koji kažu da nisam prošao par oblasti koje ću morati dosatno spremiti. Pa dobro, moglo je biti i gore.

Najzad sam skinuo i ti brigu sa vrata, do sledeće nedelje. Voz mi pobegne “ispred nosa”, a sledeći za pola sata ako ne kasni kao ovaj predhodni kojem sam gledao u zadnji vagon. Sednem na jednu od stolica koja još nije ili plomljena ili bar razglavljena. Dolazi neki čiča i počne da me ispituje kad će voz, pa krene priču kako su mobilni telefoni jako dobra stvar, pošto je video da vrtim mobilni u ruci (već me uhvatila nervoza). Ali ugledam orataka sa faksa, kog nisam video bar godinu dana. On pustio, kosu bradu, ma zarastao maksimalno. Sa njim su još dva ortaka, malo mlađi od nas, isto idu na višu (Viša Elektrotehnička) sa nama.

Æira mi kaže da Milan vodi već od 5. minuta sa 1:0. “Sranje”, kažem ćiri, koji takođe navija za Engleze. Dolazi neka devojka pita nas da li imamo da jos damo nešto love, kaže nema za kartu. Mi je ignorišemo, jer znamo da je to neka narkomanka koja se stalno vrti po Karađorđevom parku. Dispečer javlja da voz kasni 20 minuta. Neki odustaju od čekanja i idu na stop. Neki od ove dvojice dobija SMS sa sadržinom “Milan – Liverpul 3-0”. Sve je gotovo, Milan je šampion, svako bi pomislio. Snimamo neke devojke koje pristižžu na železničko stajalište, i u međevrenu dispečer javlja da voz pristiže na drugi kolosek. “Najzad”, pomislim, “propustio sam već celu utakmicu”. U vozu na Vukovoj stanici, ulaze dve klinke, jedna slatka vidim zna Æiru, pruža mu ruku.

Pričamo o raznim glupostima, ali klinka je uglavnom ogovarala nekog dečka. Jedino što sam zapamtio, jeste priča kako se taj uneredio na času, dok je još bio 2-3 razred osnovne. Učiteljica ga pošalje kući. On se vrati u školu, kad opet nešto smrdi. Dečko se presvukao, ali je zaboravio sa se opere. Šta sve neću čuti u vozu?

Neko opet javlja, ćirinom ortaku da je trenutni rezultat 3-3. Ne mogu da verujem, najjača tekma godine, a ja nisam gledao. Stižem kući mrtav umoran, tekma još uvek traje, produžetci su u toku. Osim velike šanse koju je Milan propustio ništa zanimljivo.

Usledili su penali…

Penali:
Serija 1
Seržinjo preko gola
Haman 1:0

Serija 2
Dudek brani udarac Pirla
Sise 2:0

Serija 3
Tomason pogadja levi ugao 2:1
Dida brani udarac Risea

Serija 4
Kaka pogadja 2:2
Šmicer pogadja 3:2

Serija 5
Dudek brani udarac Ševčenka – Liverpul je prvak Evrope.

Oduševljen sam uspehom Liverpula. Odlična utakmica.

Write a Comment

Comment

  1. Mislila sm da ces da se potrudis malo vise oko ispita ali…Da si dobio desetku pala bi i nova kola,pretpostavljam da ces se potruditi drugi put.
    Ali mozda ti i ne zelis da polozis ispite iz prve jer kako bi mogao da paris oci na slatke klinkice(zavtece ti pamet-pazi sta radis!)!