in Licne teme, Razno

Bankarske službenice [en]

Da li ste imali prilike da čekate pola sata dok gospođa sa druge strane šaltera ne uspe da se uloguje u novi sistem, a koleginica koja “zna” kako se to radi, kuva kafu u nekoj od kancelarija?

Priča 1:
Danas odem sa kevom do njene banke, da vidi odakle joj minus od nekih 20.000. Tu čekamo dvadesetak minuta dok dođemo na red, jer radi smao jedan šalter, a desetak klijenata u banci. U ovoj banci mi se desilo da odem da uplatim neku lovu, i tražim im opštu uplatnicu, “Nemamo uplatnica trenutno, potrošili smo”, kaže mi službenica.

Priča 2:
Posle toga odem do Vojvođanske banke da uzmem kartice, pošto sam uplatio start paket, to je paket sa Dina kard, VISA Elektron i VISA Internet karticom. Danas su mi gotove kartice, pa rekoh red je posle mesec dana čekanja i da ih podignem. Kažem službenici razlog mog dolaska, ona traži nešto po kartoteci i nađe moje ugovore i kartice i ostalo. Kaže mi da uplatim nekih 300 dinara troškova, i 20 evra depozit za devizni račun. Kažem joj da mi da još jednu uplatnicu na 200 da pokrijem neki glup minus od 60 dinara. Taj minus mi je za aktiviranje nekog SMS servisa da vidim kad god hoću koliko imam love na računu. To je baš gotivna stvar. Da mi uplatnice i pošalje me na drugi šalter da uplatim. Gspođa na drugom šalteru kaže – “Ne trebaju meni te uplatnice, samo daj 20 evra”. Ok dam ja njoj i ona mi baci 20 evra na račun, i kaže – “Ok, sve je sređeno”. Sad ja ne kontam, nisam dao 500 dinara za troškove. Pitam ja nju za 500 dinara, ni njoj nije jasno. Pita onu prvu službenicu o čemu je reč, a ona tek sada kapira da je zaboravila da mi uzme lovu, iako je uplate uredno zavela. Tako da sam mogao da se napravim lud, uzmem 500 dinara u džep i odem.

Inače, dok sam uplaćivao na devizni raćun, službenica br. 2 mi kaže da zapamtim broj deviznog raluna ili da nosim sa sobom ugovor, kako bih mogao da uplatim lovu. Za devizni račun bih trebao da dobijem neku belu karticu, koja služi za uplate, ali zar ja treba da je učum kako da radi svoj posao. Nisu mi ni dali štednu knjižicu, a otvorili su mi štedni račun. Po njima bih ja trebao u glavi da čuvam broj deviznog i štedni račun.

Pa kako, sad čovek da se ne iznervira ?

Write a Comment

Comment