in LifeStyle, Razno

Nissan Pivo – Revolucija [en]

Japnski proizvođač automobila Nissan nedavno je predstavio svoj novi automobil u Tokiju na Tokyo Motor Show-u. Auto je na električni pogon i zove se Pivo. Razvijen je u saradnji sa japanskim dizajnerom Takašijem Murakamijem.
Auto je u obliku jajeta i njegova kabina može da napravi pun krug a da da se platforma sa točkovima ne pomakne. Ovo će sigurno biti od pomoći kada se vozaima kojima je parkiranje najveća muka. Ovo je moguće zato što se upravljački mehanizam, točkovi, i ostali delovi pokreću električnim signalima a ne mehanički kao što je sučaj sa oatalim automobilima. Ovo je prava revolucija u auto industriji.

Kao mana ovog modela mogli bi da navedemo mali prostor u unutrošnjosti i samo 3 sedišta. Ali ovu manu je kompenzovao sa elektronskom opremom koju poseduje. Tu spada Arrount View Monitor, koji smanjuje mrtve uglove i prikazuje okolinu na ekranu ugrađenom u unutrašnjosti ovog jajastog auta. Takođe on ima i IR upravljač koji vozaču omogućava da navigacionim i zvučnim sistemom upravlja jednostavnim pomicanjem prstiju bez skidanja ruku sa volana.

Pivo pokreće kompaktni visokoperformansni litijum-jonski akumulator i njiegov Super Motor. Pivo je još uvek eksperimentalni model i u prodaju će se pojaviti za nekoliko godina.

Write a Comment

Comment