in Internet, Kompjuteri i IT, Razno

Zarada na online igricama [en]

Iz mračnih kutaka interneta dolazi nam jedna veoma neobična vest. Američki website 1up.com donosi članak o tajnim radionicama u kojima radnici iz trećeg sveta prikupljaju zlato u MMORPG igrama.

MMORPG je skraćenica za online igre koje na internetu okupljaju veliki broj igrača. U ovim online igricama igrači se bore protiv čudovišta, osvajaju svetove, grade utvrđenja i ispunjavaju raznorazne zadatke u stilu Gospodara prstenova ili klasilnom SF okruženju.

online_games

Već se pitate zašto bi neko plaćao, za osvojeno zlato u igricama. Stvar je u tome, što se zlato, imovina i ostali predmeti stečeni u virtuelnom svetu u stvarnom svetu mogu prodati drugim igračima za novac.

1up.com donosi izvanredno realističnu sliku sveta u kome Meksikanci i Kinezi za 56 centi na sat sede za računarima po 12 sati dnevno u pravim računarskim farmama, i staraju se da njihove gazde u online igrama osvoje što više sredstava, koja se mogu kasnije pretočiti u novac.

Ovo je slika sveta u kome živimo. Siromašni su nekada bili izrabljivani na plantažama i u rodnicima, a danas na kompijuterskim “farmama”.

Write a Comment

Comment