in Kompjuteri i IT, Razno, Software

Vrlo dobra PHP alatka – PHP Designer 2005 [en]

Za sve one koji se bave razvojem internet aplikacija u php jeziku, predstavljam jedan besplatan a veoma kvalitetan softver. PHP Designer 2005 je alatka koju jednostavno morate imati.

Designer ima sve što vam je potrebno, od biblioteke svih php5 funkcija razvrstane u grupama, preko debagovanja sa php interpreterom, do multijezične podrške ( HTML, XHTML, CSS, Perl, JavaScript, VB, C#, Java & SQL). Dok pišete php skripte prikazivaće hint sa atributima funkcije koju upravo koristite. Sa desne strane je lista svih funkcija i klasa koje se nalaze u fajlu koji koristite. Pomoći će vam u pisanju koda tako što će zatvarati zagrade i php kod koji pišete.

designer


Prikaz koda je u više boja tako da ćete veoma lako uvideti neku grešku i brzo pregledati kod. Program podržava prikaz u više boja kako za PHP tako i za ostale programske jezike koje sam već nabrojao.

Ima i Project manager, tako da ceo vaš projekat možete voditi kao jednu celinu. Ima i “to – do” listu, gde ćete upisati vaše planove vezane za projekat. Ima čak i mogućnost pregleda fajlova i FTP, tako da direktno možete uploadovati vaše php skripte, a da ne otvarate vaš stari FTP klijent.

Naravno, za pisanje php-a tu je kompletna podrška svih kontrolnih struktura koje manager može pisati umesto vas. Pošto se vrlo često php kombinuje sa HTML-om, nije izostavljen HTML dialogs/wizards, koji će vam pomoći u pravljenju formi, dugmića, edit boxova, listi i slično.

Biblioteke koda, i ugrađeni php manual sa mogućnošću pretrage su nezaobilazne stvari koje će svaki php programer znati da ceni.

PHP Designer 2005 ima lep i elegantan XP interfejs, a pre svega veoma pregledan i lak za korišćenje. Možete odabrati jednu od 18 različitih interfejs tema.

File formati koje podržava: Windows/Dos, Unix i Mac.

Veoma važno je da je korišćenje ovog softvera potpuno besplatno. Preporučujem svim programerima da ga probaju, neče se pokajati.

Write a Comment

Comment