in Code, Kompjuteri i IT, Razno

JavaScript za prikaz slika – Lightbox JS [en]

Predstaviću vam odličnu JavaScript skriptu koja će slike na vašem sajtu ili blogu, prikazivati u punoj veličini, slika će “lebdeti” iznad sadržaja vašeg sajta, bez potrebe za otvaranjem pop-up prozora da bi slika bila prikazana u punoj veličini. Lokesh Dhakar, programer ove skripte kaže da će vam Lightbox JS raditi u svim modernim browserima.

Prednosti
Slika će biti prikazana iznad web stranice, neće biti deo stranice. Ne morate da brinete o formi stranice, skripta sve radi sama. Posetilac će ostati na vašoj stranici, i neće morati da posle gledanja slike, klikće na dugme “vrati se nazad”.

Nisam obožavalac JavaSkrip koda, ali ova skripta daje zaista odlične rezultate. Dok se slika učitava prikazuje se animacija koja prikazuje napredak otvaranja slike, a tek kada se učita slika se prikazuje. Skripta koristi i CSS tako da možete i da izmenite prikaz slike ako želite. Sadržaj sajta će biti osenčen tako da čete zaista imati utisak da slika lebdi iznad vaše web stranice.

WordPress plugin
Ako koristite WordPress iskoristite ovaj plugin koji će vam uštedeti trud oko instaliranja skripte, pošto i sam koristi ovu skriptu. Word Press Plugin: m3nt0r.de – beyond the net » Plugin: Lightbox

Primer
slika

Write a Comment

Comment