in Internet, Software

Pier naslednik besplatnog activeCollab-a [en]

ActiveCollab više nije besplatan softver, Ilija Studen je odlućio da počne sa naplaćivanjem ove odlične web aplikacije za “project managment”. Novi unapređeni paketi koštaju 200 dolara za Small Biz i 400 za Corporate, plus godišnja podrška. ActiveCollab očigledno ide novim komercijalnim putem, ali šta se biti sa open source, besplatnom verzijom activCollaba-a ?

Pier Project

Pier je nova aplikacija koja je preuzela kod poslednje verzije besplatnog activeCollab-a 0.7.1, kao i kompletnu strukturu baze podataka. Pier je stigao do verzije 0.8 koja donosi mnogobrojne ispravke. Nisam uspeo da vidim šta se to novo sprema u novim verzijama Pier projekta, jer taj deo sajta otvara praznu stranicu. Nadam se da nisu želeli time da kažu da ne spremaju ništa novo, već da je samo reč o tehničkoj grešci.

Testirao sam Pier i moram reči da funkcioniše besprekorno, ali očekujem neke nove dodatke u budućnosti. Sa kalendarom Pier bi bi mogao biti konkurencija i komercijalnoj verziji activeCollab-a.

Ilija Studen je najavio da će njegova kompanija nastaviti razvoj i besplatne verzije activeCollab-a, ali to će biti slabijeg intenziteta što je i logično. Ako vam treba besplatna aplikacija za organizaciju vaših projekata i zadataka, Pier se nameće kao jedini logičan i pravi izbor.

Write a Comment

Comment