in Software

Movable Type od sada i u open source verziji [en]

Movable Type Open sourceMovable Type je ponudio svoju open source verziju pod nazivom MTOS pod GPL licencom. Six Apart će i dalje razvijati Movable Type koji je dogurao do verzije 4.01, i koji je besplatan samo za ne-profitabilno korišćenje, a namenjen je klijentima koji žele podršku i sigurnost koji im može pružiti Six Apart. Od sada MT se deli na dva odvojena projekta, a nas trenuto najviše interesuje ovaj najsvežiji open sorce.
Open source verzija će se nadalje razvijati, i dostupna je za nadogradnju i proširenja, pa će se i pojaviti veća ponuda pluginova (dodataka), za ovu platformu. Još uvek ne postoji stabilna verzija MTOS-a, jer je platforma još u fazi testiranja i očekuju se povratne informacije od korisnika koji će preuzeti ovaj softver sa web sajta Movable Type-a.

Sada postaje mnogo uzbudljivije na tržištu besplatnih blog platformi, na kojem je WordPress za sada držao primat. Čim mi se ukaže prilika, instaliraću ovu platformu radi testiranja, i možda je i iskoristim za neki projekat a nije isključeno da i napišem po koji plugin, ako mi se dopadne ova platforma.

Write a Comment

Comment