in Internet, Software

AdSense Attachment Plugin – Izveštaj [en]

Pre godinu i po dana, objavio sam AdSense Attachment Plugin, koji je preuzet sa web-a 1136 puta. Ovaj plugin je namenjen WordPress platformi, i posle njegove instalacije i jednostavnog podesavanja, sve slike sa web sajta koje su podešene da se otvaraju u novom prozoru, kao WordPress stranica, biće prikazane u novom ruhu okružene reklamama, a ne kao do sada u layout-u vašeg sajta.

Na ovaj način blogeri proširuju mogučnost svoje zarade, posebno ako se radi o sajtu sa mnogo slika velike rezolucije. Ukoliko korisnik ovog plugina koristi adsense reklame, 5% AdSense reklama biće izmenjene tako da pokazuju moj AdSense ID, što znači da će deo zarade otići i u moj džep, ili ti na Google ček.

Sada ću vam predstaviti grafikon zarade po mesecima:

Adsense plugin images

Bilo je potrebno određeno vreme, nešto manje od godinu dana da plugin počne da daje rezultate kada je zarada u pitanju, pošto je sranica za plugin nakupila 3860 povratnih linkova sa review stranica. Stranica nije promovisana dok su linkovi u potpunosti izgrađeni prirodnim putem. Procenat klika na moje reklame koje se pojavljuju na raznim sajtovima koji koriste moj plugin jeste oko 1,6 %.

Nadam se da će ovaj izveštaj biti od koristi mnogim web developerima, kako bi mogli realnije da procene kada mogu oćekivati zaradu i koliku zaradu mogu da očekuju, kada žele da na ovakav način naplate svoj trud.

Write a Comment

Comment

  1. I ovaj post ce verovatno i obeleziti kraj moguce zarade putem ovakve vrste pluginova, posto je google najavio izmene u adsensu.
    Dakle izmene se odnose na prikazivanja reklama na kojima ima malo sadrzaja – tj koje se jako brzo ucitavaju – kao sto su recimo stranice sa slikom – od sada ce klik na takvim stranicama donositi manje kesha nego klik na nekoj strani bogatijoj sadzajem koji nisu reklame.