in Kompjuteri i IT, Razno

na CeBIT-u i gole devojke [en]

Počeo je CeBIT, jedan od najvećijh tehnoloških sajmova. Očekivano je bilo da će najviše posetilaca biti oko štandova najvećih kompanija kao što su: Nokia, Samsung, LG, Motorola, Sony Ericsson ili Sagem. Ali najviše posetilaca opkolilo je štand male kompanije VK Mobile.

CeBIT

Oni su angažovali tamnoputu pevačicu da animira posetioce, uz tri nage devojke koje su na svojim telima imale ispisane samo brojeve telefona. Onaj ko bi uspeo da dobije vezu dobio bi i neku nagradu. Zaista orginalna nagradna igra.

Na štandu Deutsche Telekoma, dominira tema svetskog prvenstva u fudbalu. Sve je prepuno fudbalskih lopti i atraktivnih prezentacija sa temom fudbala. T-Onlineova trodimenzionalna televizija je ovaj štand učinila izuzetno posećenim.

Na ovogodišnjem CeBIT-u je lansiran novi standard za diskove. Iako je jedna od glavnih tema CeBIT-a borba izmedju Blu-ray i HD DVD standarda, pometnju može da unese kompanija New Medium Enterprises koje je predstavila crveni laserski HD standard koji može da smani cene diskova.

CeBIT

Narvno, CeBIT je prepun inovacija u informatici i komunikacijama. Jedan od trendova svakako je i VoIP, pa se počinju pojavljivati i mobilni telefoni koji imaju podršku za VoIP. Novi BenQ-Siemenov model P51 tako ima podršku za Skype, a odlikuje se i GPS funkcionalnošću.

Write a Comment

Comment