in Hardware, Kompjuteri i IT, Razno

iPod nano Review [en]

Kompanija Apple izbacila je na tržište novi iPod nano. Ovo je do sada najtanji i najmanjiiPod. Kao i svaki iPod lak je za upravljanje sa samo 4 lepo dizajniranih dugmića u iPod stilu. Živopisan šareni ekran, sa jasnim bojama je važna karakteristika ovog modela.

ipod nano

U ponudi su dva modela: sa 2 Gb koji košta oko 199 $ i od 4 Gb koji iznosi 249 $ (dolara). Ovaj model nema hard disk već raspolaže sa fleš memorijom. Isto kao i mini nano ima mogućnost skidanja slika sa foto aparata i puštanje slajdova na tv – u ili projektoru.

Nema mogućnost za razliku od “velikih” iPod-ova instalacije Mac OS X-a, ali kao i “veliki” ima displej sa izražajnim bojama i mogućnost pregleda albuma i slika skinutih sa kompjutera. Veoma brzo se kreće kroz meni. Njgova brzina je izražajna prilikom gledanja slika, za razliku od modela koji imaju hard disk, nano prikazuje slike u momentu.

Ima i indikator pesama koje nisu preslušane, pa će pored pesama koje niste puštali svetleti plava tačkica. Ima i takozvani Ekran pesama gde možete pregledati sve tekstove pesama.

iPod nano je veličine kreditne kartice. Sa debljinom od 0,27 inča i dimenzijama 3,5 x 1,6 inča zaista može stati u vaš novčanik, u džep za kartice.

Pocezivanje sa kopmpijuterom je moguće samo preko USB 2.0 konektora. Ovaj model će za razliku od mini – ja mnogo brže ažurirati listu pesama. Ažuriranje liste od 903 pesama nano je završio za 9 minuta i 15 sekundi a mini za 16 minuta i 13 sekundi.

Apple kaže da će baterije na novom nano iPod-u izdržati 14 sati muzike, ali očekujte nešto manje trajanje baterije.

Ovo je zaista jedan “cool” MP3 player!

Write a Comment

Comment