in Internet

Orginalna upotreba amazon-ovog API-ja [en]

LivePlasmaFrederic Vavrille iz Francuske je pokrenuo web-sajt LivePlasma. Sajt je Flash aplikacija bazirana na amazon-ovom API-ju, koji prikazuje veze između pevača, bendova, filmova, glumaca itd.

Za nekog glumca će pokazati u kakvoj je vezi sa filmovima u kojim je glumio, za filmove u kakvoj su vezi sa ostalim flmovima tj sa kojim filskim ostvarenjima su bliski, i možete videti u kojim filmovima je glumio isti glumac. Za pevače ili bendove dobićete mapu odnosa između pevača odnosno bendova. Pevači i glumci su predstavljeni kao sfere čija veličina zavisi od toga koliko njihovih filmskih ostvarenja ili muzičkih CD-ova možete kupiti na amazonu, ipak je izasvega ovoga stoji amazonov API. Tako da sve filmove ili muzičke diskove koje nađete na ovom sajtu možete kupiti na amazonu od čega vas deli samo jedan klik.

Amazonov API je dobro iskoristio i sajt CoverPop, koji od proizvoda određene kategorije, kao što su DVD-jevi ili knjige generiše stranicu na kojoj su svi oni praktično natrpani. Vrlo je zanimljivo da oni tako natrpani na gomili formiraju neku sliku, tako natrpane kljige o misterijama formiraju sliku vanzemaljc dok knjige o pokeru i igrama na sreći formiraju pik. Kada mišem prelazite preko ove stranice dobićete detaljniji prikaz DVD-ja ili knjige na koju pokazuje strelica miša. Sve proizvode kao i u prethodnom slučaju možete kupiti na amazonu.

Naravno oba sajta su partneri sa amazonom i od svake prodaje imaju zaradu. Ovo je primer kako sa orginalnom idejom možete doći do odlične zarade.

Write a Comment

Comment