in Internet

Hakovaše me [en]

Juče mi sajt nije bio dostupan, zato što sam pretrpeo napad hakera. Hakeri iz Libije su mi obrisali sve podatke, ali na sreću sve je ostalo u korpi odakle sam uspešno uspeo da povratim sve podatke. Prošli su kroz Cpanel odakle su uz pomoć Cpanel aplikacije File Manager obrisali sve podatke i postavili svoju stranicu. Hakovanu stranicu sam sačuvao pa je možete pogledati ovde.

MySql baza podataka ostala je netaknuta, a kako su dobili prostup Cpanelu, lagano su mogli da mi dump-uju bazu. Tako da, kako sam mogao, prošao sam odlično. S obzirom da mi se host nalazi u jednoj od zemalja koje okružuju Libiju, napad je očigledno usmeren na hosting provajdera a ne mene lično.

Šta je to što neke ljude tera da budu destruktivni, da unište nešto u šta je neko uložio sate i sate vremena? Nikada neću razumeti kako ljudi koji hakuju sajtove ne nađu da rade nešto pametnije, možda da svoje kompijutersko znanje upotrebe da naprave neki web-sajt ili program ili budu korisni na bilo koji način. Ja lično mislim da se takve stvari mogu da rade samo nezreli bubuljičavi tinejdžeri sa viškom vremena i manjkom sivih ćelija.

Write a Comment

Comment