in Internet

Google stavio šapu na Facebook [en]

Google kupuje kao sumanut !Facebook je sajt putem kojeg studenti ostvaruju kontakte. Sajt je osnovan Februara 2004, i u privatnom je vlasništvu. Ovaj sajt su osnovali studenti sa Harvarda sa ciljem da se studneti povežu sa svojim kolegama i koleginicama iz svoje škole preko Interneta. Danas je ovaj sajt povezan sa preko 2 600 koledža. Na ovom sajtu se stvaraju prijateljstva i ljubavne veze. Jedan student je izjavio: “Da nema Facebook-a ja nikada ne bih našao devojku”.

Prvobitna ponuda je bila 750 000 000 dolara, ali će Google da “odreši kesu” sa 2 milijarde dolara za ovaj sajt. Google već prikuplja ovu sumu za ovaj sajt, što će se negativno odraziti na održavanje pretraživača i ostalih Google projekata. Ovo nije iznenađenje, Google je osvojio Internet i sada želi da postane i deo našeg društvenog života. Postoje i neke glasine da će se pojaviti Facebook toolbar za browsere, za lakšu pretragu članova.

Facebook-ov glavni konkurent MySpace je prošle godine Rupert Murdoch kupio za 1 bilion dolara. Google je već postao pravi Internet monopolista. Da li postoji nešto na Internetu što ima kvalitet a na šta Google neće da stavi svoju šapu?

Write a Comment

Comment