in Internet

Google SketchUp – besplatna 3d aplikacija [en]

Google SketchUp FreeGoogle je predstavio svoj novi alat, ovoga puta u pitanju je besplatna aplikacija za 3D modeliranje – SketchUp koja će vas uvesti u 3D svet. Možete da kreirate kuće, garaže, poslovne objekte, brodove pa čak i svemirske brodove.

Sve vaše modele koje napravite možete da postavite na googlov web sajt 3dwarehouse. Tamo već ima pregršt 3D modela poznatih građevina kao što su: Bela kuća, Taj Mahal, razni univerziteti, zgrade i fudbalski stadioni, a kompletna baza modela se može pretraživati. Ova nova aplikacija je integrisana sa Google Earth-om, pa svaki od ovih modela možete da skinete sa Interneta i povežete sa Google Earth-om kako biste kasnije uživalu u realnom pogledu na poznate građevine.

Ali ovo je samo uvod u komercijalni alat SketchUp Pro 5, koji košta svega 459 dolara. Ovo je već profesionalni alat sa mnoštvom funkcija za kompleksnije modele, i koji ima mogućnost interaktivnih prezentacija. Ostaje da vidimo kako će se ovaj alat snaći u 3D svetu sa već poznatim i kvalitetnim alatika kao što su Maya i drugi.

Write a Comment

Comment