in Internet

FriendFeed – svi web servisi u jednom feed-u [en]

FriendFeedSkoro sam se prijavio na FriendFeed, veoma korisna alatka u ovoj zbrci socijalnih mreza i mini blog platformi kao što je twitter, zatim mnogobrojnih bookmark servisa kao što su digg, delicious, stumbleuppon i drugi, i na kraju flickr servis za galerije slika ali i last.fm za ljubitelje dobrog zvuka.

Svi vaši (web) prijatelji koriste ove servise, pa ako želite da budete u toku bilo bi lepo da možete da na lak i jednostavan način pratite, koje sajtove oni posećuju, šta im je poslednje privuklo pažnju, obavestite se o svežoj galeriji slika sa letovanja, ili nekog okupljanja kao što je blogopen. Ali i saznate za nove korisne servise i sajtove, čujete važnu vest koju ne bi ste smeli da propustite, a svi iz vaše web zajednice već bruje o tome.

Naravno već imate svoj omiljenu RSS čitač, to je Google Reader u mom slučaju, na kojiem ćete od sada pratiti sva dešavanja iz vaše zajednice i vaših (web) prijatelja. Osim servisa koje sam pomenuo možete pratiti i sveže okačene video klipove sa youtube-a, kao i web albume sa Picasa servisa.

Posle kreiranja naloga na FriendFeed-u, preko gmaila i facebooka ovaj servis će sam pronaći vaše prijatelje, i dodati ih u vašu listu.  Zatim vi treba da povežete  sve web servise koje koristite sa FriendFeed-om,  kako bi i drugi mogli da  vas prate.

Write a Comment

Comment

Webmentions

  • Friendfeed.com - LifeStraming euforija | Dragan Varagic Weblog

    […] U poslednje vreme, polako ali sigurno, diže se “praÅ¡ina” oko http://www.friendfeed.com lifestraming servisa, i to od strane veoma uticajnih osoba kao Å¡to je Steve Rubel (koji je najavio serijal na temu velikih promena u svetu advertajzinga, pr-a i novinarstva zbog servisa ovog tipa), ili Robert Seidman (koji poredi FriendFeed sa pojavom browsera Mosaic!), a tu je i nezbežni NY Times (i domaći prikazi). […]