in Internet

Blog i na B92 [en]

Portal B92 je pokrenuo svoju blog mrezu na blog.b92.net. Priliku da pišu na blogu dobili su: Biljana Srbljanović (spisateljica), Oto Oltvanji (pisac), Marko Vidojković (pisac), Jasmina Tesanovic (piše i za boin-boing, jedan od najpoznatijih blogova), Svetozar Cvetkovic (glumac i upravnik Ateljea 212) i druge manje poznate ličnosti.

Blog, postaje sve popularniji, u svetu je već doživeo ekspanziju, pa i kod nas možemo očekivati bolje dane za blog. Šta je to blog u stvari?

Blog je skraćenica od engleske riječi weblog, što u doslovnom prijevodu znači mrežni dnevnik. Blog je web stranica na kojem pojedinac kronološkim redom obično bilježi svoja razmišljanja i stavove. Na Internetu ih ima na milijune i njihovi vlasnici su ljudi iz svih mogućih slojeva društva i zanimanja. Danas je blog zajednica, primjerice u Sjedinjenim Državama, toliko snažna i brojna da ima utjecaj i na javnom mišljenje. (preuzeto sa blog.hr)

Zaboravio sam da kažem na b92 bloguje i Mlađan Dinkić ali on ipak nije pokazao kvalitete za pisanje bloga. Blog ima tu stranu da čitaocima možete da otkrijete svoju ličnost i da iskažete svoja razmišljanja. Mlađa za sada blog koristi kao PR sredstvo za plasiranje oficijelnih vesti iz ministarstva finansija. Ali možda će i on napistai neki lični članak, u kojem ćemo videti ko je Mlađan Dinkić jer ministra finansija znamo i više nego dobro.

Još jedna blog mreža u pripremi
Sada je pravo vreme da obavestim javnost da pripremam svoju blog mrežu, koja će imati drugačiju koncepciju od b92 bloga. Planiram da razvijem mrežu potpuno odvojenih bloglova, na kojima bi pisalo po nekoliko ljudi. Ti bloglovi bi bili posvećeni temama kao što su: gadgeti (mobilni, foto aparati, TV, mp3 …), automobilizam, zdrav život i nutricionizam, sport, svet poznatih i estrada i druge teme. Svaki blog bi imao sopstveni poddomen i dizajn. Ako vam se sviđa ideja da pišete na jednom od blogova, u mreži koja će biti jedna od najuticajnijih na Srpskom internetu, javite mi se na [email protected].

Write a Comment

Comment