in Internet, Kompjuteri i IT, Razno

{ FeedMap } = Blogovi + Mapa Sveta [en]

feedmapNa sajtu FeedMap možete vaš blog dodati na mapu blogova. Ili samo pretražiti po mapi gde se nalaze blogeri.

Za ovo preporučujem korišćenje IE browsera, pošto je tehnologija Microsoft pa se neke vrlo važne funkcije sajta i BlogExplorer preko koga se dodaju blogovi, rade samo u Internet Exploreru. Na mapi sveta nađete vašu lokaciju i desnik klikom miša upišete adresu vašeg bloga ili RSS izvora, a BlogExplorer će vaš blog povezati sa koordinatama vaše lokacije i stvar je gotova.

Posle toga možete i dodati malu mapu sa vašom lokacijom, koja i lepo izgleda i pokazuje koliko blogera bloguje u vašoj blizini. Za sada u Vojvodini bloguje 5 blogera se nalaze na ovoj svetskoj mapi. Ali možete se i samo “ubaciti na mapu”, ali ja preporučujem da ovu mapu dodate na blog.

Ova tehnologija je korisna utoliko što će posetioci vašeg sajta znati gde se vi nalazite, i ko se nalazi u vašoj blizini, od blogera naravno. Ovo je ujedno i besplatan marketing pošto će posetioci moći da dođu do vašeg sajta preko mape sveta tj BlogExplorera.

Nadam se da sam vas ubedio da posetite feedmaps i da iskoristite ovu odličnu tehnologiju.

Write a Comment

Comment

  1. Bravo majstore…
    Jako mi se svidja tvoj blog i to sto postujes o geokodu i blogovima kao i to sto objavljujes ostale mnogo dobre i korisne informacije. Usput mi je i drago st ja i moj komsija Zangrad nismo vise usamljeni na ovoj mapi i sto konacno imamo jos suseda 😉
    Pozdrav i srecno.