in Internet, Kompjuteri i IT, Razno

AdSense – nema više tekstualnih reklama, na redu su reklame koje iskaču i dosađuju [en]

adsenseAdSense – počinje sa testiranjem multimedijalnih reklama – Ova vest je veoma zanimljiva, Google AdSense će prestati da prikazuje samo tekstualne reklame. Počeće sa testiranjem raznih multimedijalnih reklama.

Neke su takve da će korisnici pre nego što dođu do svoje željene stranice morati da pogledaju reklamu i potom kliknu kako bi došli do željene stranice. Zatim reklame koje se šire, onda kada pređete mišem preko njih ili kliknete na njih. I treći tip jesu leteće reklame, one lebde iznad stranice, i možete ih se osloboditi ako kliknete na dugme za zatvaranje ( x ), koje se obično nalazi u gornjem desnom uglu.

Ovo će zasigurno izazvati reakcije među webmasterima i ljudima koji ne vole reklame, posebno ovako iritirajuće kao što će biti ove koje AdSense planira da plasira.

AdSense ograničio nagradu od 100 dolara na 90 dana – Ako ste postavili jedno od AdSense dugmadi, preko kojih bi reklamirali AdSense, mogli ste da zaradite 100 dolara, ukoliko oni zarade 100 dolara sve će dati vama. Zaista nisam čuo da je iko ko je pokušao na ovaj način da dođe do zarade, i uspeo u tome. AdSense je dodao klauzulu da je rok za zaradu 100 nagradnih dolara 90 dana. Nije neoubičajeno da oni koji sarađuju sa AdSens-om na sledeću zaradu čekaju duže od 90 dana. AdSense nije javno obavestio o ovoj izmeni, što je veoma neprofesionalno sa njihove strane.

Ovo sigurno nisu dobre vesti, reklame će biti dosadnije i sve više će iritirati posetioce. Da li Google počinje sve više da liči na Microsoft ?

Write a Comment

Comment