in e-marketing

Još uvek ne verujete da je Google licimur ? [en]

Google, velika i napredna IT kompanija koja diktira razvoj Interneta. Stavili su šapu na veliki broj novih servisa koji su napravili boom na web-u. Neki od vas koji ovo čitaju su uspeli i da zakače parćence od ogromne zarade koju Google deli sa oglašivačima koji prikazuju AdSense reklame. Google je prvi koji je ponudio zaradu po varijabilnom procentu koji zavisi od jačine ključne reči u reklami, i hvala im na tome, ali … Ima tu i ali !

AdSense clickzone

Google je nedavno na AdSense reklamama, napravio veliku promenu. Naime na AdSense reklame je sada moguće kliknuti samo na naslov i na link koji se nalazi ispod kratkog teksta, a do sada je kompletan blok reklama bio klikabilan. Ovo je učinjeno kako bi se smanjio broj slučajnih klikova, i tako povećajo broj kvalitetnih klikova, što je odlično za onoga koji se reklamira, a verujem da će naznatno uticati na oglašivače. Potez koji Google kandiduje za samarićanina godine.

Pa zašto ja onda mislim da je Google licimur ?

Zato sto veliki sve ovo ne važi za sajtove kao što su GMail, EndGadget, MySpace, About.com i ostale popularne sajtove. Svi oni imaju premijum AdSense naloge, i za njih važe posebna VIP pravila. Na pomenutim sajtovima koji imaju ogromnu posetu broj slučajnih klikova je daleko veći, što nas dovodi do zaključka da Google ipak nije spreman da se ogrekne “slučajne zarade” ?

Kako se osećaju oni koji se reklamiraju preko AdSense-a. Prevareno i izmalipunisano!

Izvor ove informacije, ko bi drugi do ProBlogger.

Write a Comment

Comment

  1. Da li je ovo trajno? Možda su još uvek u procesu tranzicije… Za mnoge servise se dešava da promene uvode parcijalno…

    Ako na duže staze ostane ovako, jeste glupo, zašto bi negde slučajni klikovi bili ok a negde ne? No živi bili pa videli.