in e-marketing

Da li oglašivači vole webmastere ? – Tvoj Klik startup [en]

Tvoj KlikServis TvojKlik je prvobitno najavljen na blogu imaginarne plavuše, Tamare Pajkić koja je svoju blog karijeru završila odmah pošto je najavila svoje zaposlenje u Tvoj Klik internet kompaniji. Karijera je okončana pošto je Ratko na svom blogu obelodanio pravi identitet devojke sa slike kojom se blogosferi predstavila Tamara.

Pitanje – da li je Tamara PR projekat Tvoj Klik internet kompanije ili samo čudan splet okolnosti ostaće za sada bez odgovora. Tvoj Klik je dobio željeni publicitet, pa ajde onda da vidimo šta to ovaj sveže startovani servis nudi nama webmasterima i naravno blogerima.

Tvoj Klik je servis koji će oglašivačima ponuditi mogućnost da pronađu kvalitetne sajtove na kojima mogu da reklamiraju svoj proizvod ili uslugu. Da bi se vaš sajt (čitaj: oglasni prostor), pojavio na Tvoj Klik sajtu, moraćete da izdvojite 2 800 dinara za godinu dana ili 390 za mesec dana ukoliko se odlučite da vaš reklamni prostor prodajete isključivo preko Tvoj Klik servisa, a ako to ne želite onda ćete za godinu dana izdvojiti 9 500, a za mesec 790 dinara.

Kako su mnogi navikli da sve na interneru bude besplatno cenovnik će biti neprijatno izneđenje za njih. Ali upravo to što se pojavljivanje na sajtu naplaćuje, jeste odlična svar. Kvalitet ponude sajtova će biti daleko veći nego da je servis besplatan i da je ulaz dozvoljen svakom ko ima sajt. Sa druge strane možemo očekivati dalji razvoj i ulaganje u sam servis, koji bi bez sredstava bilo pod znakom pitanja.

Ono što servis nema jeste raznovsna ponuda sajtova, ali kako je tek nekoliko dana kako je doživeo promociju, veću ponudu sajtova možemo očekivati u narednom periodu.

Tvoj Klik nudi partnerski program, pa tako možete i da zaradite tako što ćete ih preporučiti vašim posetiocima sajta. Na svakog prijavljenog webmastera na godinu dana dobićete 3000 dinara. Zamerka sa moje strane je što postije linkovi na sajtu koji ne rade, i što partnerski program još uvek nije u funkciji.

Ono što webmasteri i svi koji se naze u sferi IT-ja treba da urade jeste da podrže ovaj i slične projekte na srpskom web-u, jer što je više kvalitetnih servisa, to će i Srpski web biti razvijeniji i snažniji, i sve će se više oglašivača okretati webu kao sredstvu promocije.

Write a Comment

Comment

  1. Bez dileme, Tamara Pajkic je produkt Nikile Vavica iz Tvojklika, koji je pripremao njen lazni profil poslednjih par meseci, što je i utvrdjeno na DPT forumu. Potez koji moze sluziti samo njemu na cast.

  2. Ðuki, hvala Vam na recenziji.

    Marko, ja zajedno sa Nikolom vodim Tvoj Klik. Ne znam zašto se predstavljate anonimno i pričate nešto u šta niste sigurni. U svakom slučaju, i to može samo Vama da služi na čast.

    Veliki pozdrav