in Aktuelno, Razno

Registracija automobila preko Kosova – 2 deo [en]

Zašto pišem o svemu ovome več drugi put ? Pa zato što sam dobio veoma pouzdanu informaciju kada će biti dozvoljena registracija vozila za Srbe sa Kosova. Informacija dolazi iz nekog od ministarstava Vlade Republike Srbije, i kao takva ima pun kredibilitet. Kako sam do nje došao, ostaće tajna, bar za sada.

O registraciji automobila za Srbe sa Kosova sam već pisao na blogu. Pročitajte i tu staru temu, a ovo je nastavak.

Naše vlasti su negde u maju ove godine, dozvolili Srbima sa Kosova da registruju svoje automobile na srbijanske tablice. Naravno uz Srbe sa Kosova tu mogućnost su iskoristili njihovi prijatelji i rođaci koji žive u Srbiji, a imaju neregistrovanog “stranca”. Automobil “stranac”, iz druge države, koji je stariji od 3 godine, i nije registrovan na srbijanske tablice. Da bi vozili ovakav automobil morate ili imati strani pasoš, ili ga nekako registrivati na srbijanske ili crnogorske tablice.

Varijanta preko Kosova je dosta jeftinija od one preko CG. Preko Crne Gore mora da se izdvoji oko 1 300 evra, dok je za Kosovo cena nekih 700 evra.

E sad, mnogi su pokupavali “strance” i čuvaju ih u garažama, daleko od očiju i ušiju javnosti. Već neko vreme se šuška da će ponovo pustiti registraciju za Srbe sa Kosova.

Zašto pišem o svemu ovome več drugi put ? Pa zato što sam dobio veoma pouzdanu informaciju kada će biti dozvoljena registracija vozila za Srbe sa Kosova. Informacija dolazi iz nekog od ministarstava Vlade Republike Srbije, i kao takva ima pun kredibilitet. Kako sam do nje došao, ostaće tajna, bar za sada.

Datum je 17. septembar 2005.

Da ima samo još nekoliko dana. Pa predlažem da ako želite da osvežite vaš vozni park, uvezete auto za jeftine pare, i registrujete ga preko Kosova. Potrebno je samo da imate nekog ko je sa Kosova da se auto egistruje na njegovo ime, a posle 60 dana prebacite na vas.

Opet, ni ova informacija nije 100% sigurna. Ni sam ne verujem dok ne čujem saopštenje na TV-u.

Naknadni unos:

Izvinjavam se čitaocima, što sam sa vama podelio informaciju koja se pokazala kao neistinita, ali u poslednje vreme, bilo je jako puno informacija sa raznih strana koje su ukazivale na to da će biti puštena legalizacija automobila sa kosova. Nije mi bila namera da iznosim netačne informacije, ali tada nisam znao da li je informacija tačna ili ne, pa sam se odlulio da je podelim sa vama.

Write a Comment

Comment

 1. Nemam 100% validnu informaciju.

  Samo neke naznake da ce biti uskoro, kao nije dao Dinkić posto je prosli put jedan čovek registrovao po vise decetine automobila, pa sad kao treba da zakonski donesu neku uredbu, da jedan čovek može jedan auto, i to se sad čeka.

  Ukoliko ne bude oko početka novembra, moraću da vidim preko Crne Gore, tako je oko 1200 evra za jedan auto, npr Golf 3 85 godište.

  Samo je problem prevoz do Crne Gore jer auto nije registrovan, pa ne sme da se vozi, ali moze šlep služba da ga preveze što košta dodatno.

  Imam informaciju da na prelazu u Crnu Goru sve strance konfiskuju! Tako da niko ko ima stranca ne rizikuje, i ne ide u Crnu Goru.

  To su sve informacije koje imam.

 2. Jesi li uradio sta za auto? Kako ide preko CG? Ima li nekih indicija za Kosovo? Meni su rekli da su kao na TV-u culi da se pominje 1. decembar kao datum? Sta predlazes?