in Aktuelno, Razno

Prevare na svakom koraku [en]

Mladinska knjiga, slovenačka izdavačka kuća, pokrenula je kod nas nagradnu igru. Na ovaj način promovišu knjigu “Sva čuda sveta”.

Ono što je problematično jeste da je veliki broj ljudi na kučnu adresu dobio pismo u kome je obavešten da je prošao dva kruga nagradne igre i da u trećem može da dobije 3.000.000 dinara , auto + nagrade iznenađenja. I piše da je samo on u povlašćenom statusu i da samo on ima tako velike šanse da dođe do nagrade. Nije obavezno kupiti knjigu ali onda niste u trci za automobilom, i nagradama iznenađenja. ::čitaj dalje

Svi “učesnici” su dobili nagradne “greb – greb” kupone , i gle čuda svi su dobili 3 zvezdice, što je uslov za nagrade iznenađenja, i još jedno čudo svima se broj sa ključa koji su poslali poklopio sa brojem koji se nalazi ispod nekog automobila, što je uslov da možete dobiti taj Auto. U mom slučaju to je Opel Astra.

Ovo je klasična prevara, i prizeman marketing ove izdavačke kuće. Ne mogu svi biti u povlašćenom položaju, jasno je da je to laž. Druga stvar sa greb-greb karticama, jasno je da time što svako dobija na tim karticama, oni žele da stvore privid da ste imali sreće i da ste jedni od retkih koji su izvukli tri zvezdice i automobil. Istina je da su izvučeni bukvalno svi oni čije su podatke imali a taj broj je izuzetno veliki. Pročitajte malo o temi na elitesecurity forumu.

Vrlo bitna stvar je odakle njima baza podataka sa imenima i adresama građana Srbije. Jedno je sigurno, nisu mogli na legalan način da dođu do tih podataka, pa niko od “potencijalnih dobitnika” nikad nije kupio knjigu od ove izdavačke kuće.

Što je još crnje, oni će sve te podatke da daju i drugim firmama kako bi i one mogle da se reklamiraju na taj način. Pretpostavke su da su oni ili iz biračkih spiskova, ili iz nekog ministarstva, pokupili podatke, naravno na crnom tržištu. Sada svako od njih može da kupi ovu bazu podataka i spamuje građane sa reklamama.

Write a Comment

Comment