in Aktuelno, Razno

Napad na B92 – nastavlja se … [en]

Posle napada “patriotske” žute štampe na Brankicu Stanković, autorku emisije Insajder, nepoznata osoba pozvala je B92 i javila da je u zgradi postavljena bomba koja će eksplodirati u oo:30. Zgrada je evakuisana, i došlo je do promene programske šeme, ali pošto je utvrđeno da je dojava lažna, sve je vraćeno u normalu.

Ovo je druga telefonska pretnja za tri dana, i samo nastavak svakodnevnih pretnji kojima je b92 izložena prvrnstveno putem interneta poslednjih nekoliko nedelja.

Napadi dolaze i iz Skuzpštine Srbije preko Srpskih Radikala:

Jovanovićeva je izjavila da je Soroš fondacija stožer “tih medija koji rade na razbijanju svega što je okupljanje oko jedinstvenog, državnog i nacionalnog interesa”, a da se “bezočne laži nesrećnice i narkomanke” Nataše Kandić protiv srpskog naroda i srpskih patriota kakav je Nikolić, bez argumenata plasiraju preko B92. Na drugoj strani su mediji koji su “radili i danas rade u interesu države i naroda”. Na toj drugoj strani je, po njenim rečima, nažalost malo štampanih medija u Srbiji koji pronose istinu i govore kroz činjenice, i u takve je ubrojila Veliku Srbiju i Srpski nacional. Na napade niko od poslanika nije konkretno odgovorio.

Radeta je navela da “patološke laži Nataše Kandić štete ugledu i pravnom poretku Srbije i moraju biti sankcionisane”, te da ona i Veran Matić, glavni urednik B92, “moraju ići u zatvor”. Ona je rekla da Nataša Kandić svojim izjavama “vrši verbalni zločin” i da radi na “potkopavanju Srbije”, a da Matić njene laži prenosi preko B92.

Rekao bih da “patriotskim snagama” smeta istina koja dolazi sa predajnika B92. Ovakvom linču je bio izložen i pokojni premijer neposredno pred atentat. Iste snage preko istih novina su linčovale politilke protivnike. Samo sada nema lista Identitet koji je najavio ubistvo Đinđića, ali je on sada reinkarniran u Srpski Nacional, i siguran sam da kada bi se neko pozabavio finansiranjem ovih novina došlo do saznanja da ih finansira neki Lupis Group ili slični.

Policija u prostorijama B92 nakon anonimne dojave

napad na b92

napad na b92 - bomba

Write a Comment

Comment