in Aktuelno, Razno

Konačno malo pravde u zemlji Srbiji [en]

Specijalni sud izrekao je presude za ubistvo Ivana Stambolića:

Milorad Ulemek Legija osuđen je na 40 godina zatvora, Rade Marković na 40. Branislav Berček, Dušan Maričić i Nenad Bujošević osuđeni su na 40 godina zatvora, Leonid Milivojević na 15, Nenad Ilić na 15 godina i Milorad Bracanović na četiri godine zatvora.

Bracanović je osuđen zato što nije otkrio da se priprema to krivično delo. Ovo treba pročitati između redova jer je Bracanović i više nego znao da se sprema to krivično delo. On je snabdevao informacijama zločinačko udruženje, a sa Legijom je bio na “zeka pije vodicu”.

Da se podsetimo da je Branacović postavljena na mesto zamenika šefa BIA , posle pobune crvenih beretki, pošto je to bio jedan od zahteva pobunjenika. I da je on snabdevajući informacijama zemunski klan omogućio da par dana pre atentata na Zorana Đinđića umaknu policiji koja ih je pratila i tako im pomogne u ubistvu premijera, iako je tada već bio smenjen sa mesta zamenika BIA.

Ovo je preblaga kazna za Bracanoviča ali klupko se razmotava, umešan je on u što šta, pa će provesti još mnogo godina iza zatvorskih rešetaka.

Konačno malo pravde u zemlji Srbiji …

Write a Comment

Comment