in Aktuelno, Internet, Kompjuteri i IT, Razno

Haker oborio Milliondollarhomepage.com [en]

Sajt Milliondollarhomepage.com čiji je vlasnik britanac Alex Tew oboren je pošto Alex nije hteo da plati 50.000 dolara nepoznatom ucenjivaču. Ucenjivač je poslao Alexu mail u kome mu traži 50 000 dolara, pošto je Alex ovo glatko odbio sajt, mu je vrlo brzo oboren. U istragu je uključen i FBI, inače sumnja se da je napadač iz Rusije, i da je saj oboren DDoS napadom.

Ovo nije prvi slučaj, prošle godine jedan američki tinejdžer je osuđen pošto je DDoS napadom oborio web prodavnicu sportske opreme. Ovaj napad je oštetio prodavnicu za 1,5 milon dolara. A najčešće mete ovakvih napada jesu online kockarnice.

DDoS (Distributed Denial of Service) je najčešći napad preko interneta. Napadač zaguši web server, prevelikom količinom poseta, server u nemogućnosti da odgovori na pozive, biva oboren.

Prošle nedelje Tew je prodao poslednjih 1000 piksela za 38.100 dolara na Ebay-u i tako je njegov sajt zaradio 1 milion dolara. Tew je 7. januara bio na meti grupe koja sebe naziva The Dark Group, a koja je od njega tražila 5. 000 dolara. Izgleda da je to cena slave, i bogatstva.

Russell Weiss, predsednik InfoRelay, internet servisa na kome je sajt milliondollarhomepage.com, obavestio je Tewa da njegov sajt zbog velike posete, podložan riziku od pada sajta. Ali sajt će uskoro biti operativan pošto InfoRelay podigne bezbednost na viši nivo

Write a Comment

Comment